La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola va aprovar un manifest que ha obtingut el suport d’un gran nombre d’entitats. Foto: Arxiu

Les administracions que tenen competència en l’àmbit del Parc de Collserola han començat a treballar per fer un pas endavant en la protecció d’aquest espai natural. El passat mes d’abril, el Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat va iniciar el debat sobre com vol incidir Sant Just Desvern en la regulació i protecció del Parc i es va decidir que el debat havia de ser participatiu. Arrel d’això, es va crear una Comissió, formada per persones a títol individual o en representació d’una entitat, per reflexionar sobre la gestió del procés.

A mitjans de juny, es van celebrar dues sessions durant les quals es va debatre, per una banda, sobre els Usos de Collserola (bicicletes, caçadors i nocturns, entre altres) i sobre l’urbanisme i els equipaments a Collserola, per l’altra.

El regidor de Medi Ambient, Gestió de Residus i Espai Natural de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, Pere Orriols, explica en declaracions a Línia Tres que “no hi ha hagut conlusions de consens. S’ha demostrat que cadascú veu les coses des del seu punt de vista”. “Amb el que sí que coincidien tots era convertir i requalificar com a zona agrícola (que no vol dir que hagi de ser explotada) una part catalogada com a equipaments a la corona tocant a Sant Feliu”, afegeix.

Orriols també reclama que “hauria d’haver-hi una regulació comuna a tots els municipis del Parc”, els quals ara tenen agents i normativa pròpia.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram