Reunió entre els portaveus dels partits i el govern local. Foto: Aj. de Sant Just

El departament d’economia de l’Ajuntament de Sant Just Desvern calcula que el coronavirus provocarà una caiguda de tres milions d’euros a les arques municipals. En una trobada telemàtica entre el govern i els portaveus de tots els grups municipals amb representació al Ple, l’alcalde Josep Perpinyà va explicar que la pandèmia provocarà que partides com la plusvàlua, les llicències d’obres o alguns impostos no aportin el que havien previst al pressupost municipal d’aquest 2020, cosa que suposarà una caiguda dels ingressos de tres milions.

Davant d’aquesta situació, a la que cal afegir les indemnitzacions que s’hauran de pagar a alguns proveïdors de l’Ajuntament que no han pogut dur a terme la seva activitat amb normalitat pel virus i el confinament, el govern local ja està analitzant com aquesta caiguda dels ingressos afectarà els serveis públics que presta als ciutadans.

En aquest sentit, tots els partits del Ple creuen que cal potenciar àrees com Serveis Socials, Ocupació, Promoció Econòmica i Educació i que cal ajudar als col·lectius més vulnerables.

NO AL GOVERN D’UNITAT
Per aprofundir en la feina conjunta que estan fent tots els partits per fer front a la crisi econòmica i social provocada pel coronavirus, en l’últim Ple JxCat va proposar formar un govern de concentració amb tots els regidors durant sis mesos.

Quinze dies després de llançar la seva proposta, el govern, format per PSC i Movem, ha rebutjat la idea de Junts sense donar més explicacions i dient que cap altre partit hi ha donat suport.