Els contenidors cremats a la zona de la Plana i Montesa, on es van produir dos incendis simultanis a poca distància. Foto: Twitter (@MarcosSanchezSi)

Els Bombers van estar enfeinats la matinada d’aquest diumenge 21 de juny a Esplugues. El servei d’extinció d’incendis va rebre dos avisos gairebé simultanis de focs al carrer, que van acabar cremant cotxes aparcats i contenidors d’escombraries. El primer foc es va declarar a les 4:44 hores de la matinada al carrer Bruc. En aquest incendi hi van cremar quatre contenidors i tres vehicles.

Només tres minuts després, a les 4:47 hores, els Bombers van rebre un nou avís per un incendi que s’havia declarat a la plaça Gandhi i que va calcinar quatre contenidors més i cinc vehicles que estaven aparcats en aquella zona. En cap dels dos focs es van lamentar víctimes. Els dos incendis es van produir a escassos metres de distància, a la frontera entre el barri Montesa i el de La Plana.

Diversos veïns denuncien els fets a través de les xarxes socials i critiquen que, amb la fi del confinament i l’inici de la fase de represa, tornen el que consideren actes vandàlics que ja s’havien produït abans que es decretés l’estat d’alarma. De fet, els darrers mesos s’han produït diversos incendis que han cremat contenidors d’escombraries i que també han calcinat cotxes i altres vehicles que estaven aparcats al carrer.