L’Hospital Moisès Broggi deriva pacients a hotels i poliesportius per descongestionar el centre i la xarxa sanitària. Foto: Arxiu

La primera persona contagiada per la Covid-19 que es va detectar a Sant Just Desvern, una dona de 80 anys, ja ha rebut l’alta i ha tornat a casa seva. La seva família ha explicat que la dona, que va estar ingressada a l’Hospital Moisès Broggi un parell de setmanes, ja es troba bé. Així i tot, per fer-li el seguiment adequat, el CAP de Sant Just continuarà visitant-la a domicili.

La notícia es va comunicar al Comitè d’Emergències organitzat pel consistori dissabte passat. El comitè es va tornar a reunir per videoconferència i va estar presidit per l’alcalde Josep Perpinyà. A més, també es va informar que s’han reforçat els serveis d’atenció mèdica i policial per la Covid-19 perquè els santjustencs i les santjustenques tinguin la millor atenció possible.

En aquest sentit, i per descongestionar la xarxa sanitària i l’Hospital Moisès Broggi, s’ha començat a adequar el poliesportiu Francesc Calvet, que farà les funcions d’hospital de campanya per acollir pacients lleus. També farà aquesta tasca l’hotel Novotel de Sant Joan Despí. També en aquest municipi, l’hotel Hesperia Sant Joan acollirà professionals sanitaris, que així no han de tornar a casa seva i eviten contagis entre els seus familiars més propers.