Les recerques per venir a Sant Just es disparen un 130%. Foto: Ajuntament

La pandèmia ha fet que la societat es replantegi moltes qüestions sobre l’estil de vida que tenim. Un dels impactes més grans per a molta gent va ser el confinament, que va fer que analitzéssim els habitatges i els barris d’una altra manera, tenint en compte tots els detalls. Segons un estudi del portal immobiliari Fotocasa, això ha fet que molta gent busqui un nou habitatge per anar a viure fora de les grans ciutats, en aquest cas, sortint de Barcelona per anar a municipis propers, però a la vegada més petits i tranquils i amb més contacte directe amb la natura.

Aquest és el cas de Sant Just, que segons les dades recollides pel portal, les recerques per trobar-hi un habitatge han pujat un 130% després del confinament. Això situa el municipi en quarta posició, només per darrere de Sant Feliu, on les recerques es disparen un 183%, i les cocapitals del Vallès Occidental, Sabadell i Terrassa.

També s’incrementen un 116% les recerques per trobar un habitatge de lloguer a Esplugues, un dels municipis que passa a ser preferència a l’hora de triar per buscar un nou lloc per anar-hi a viure segons les preferències dels usuaris del portal Fotocasa.

Un dels motius per escollir Sant Just com un lloc per viure pot ser el nivell de vida del municipi. Segons les dades de l’Agència Tributària, el municipi torna a situar-se com un dels que tenen més renda d’Espanya, on ocupa la cinquena posició, i de Catalunya, on s’enfila fins a la segona posició amb una renda per habitant de 58.875 euros, només per darrere de Matadepera.