Els veïns confien poder firmar els nous contractes aviat. Foto: Arxiu

Sense contracte. Aquesta és la situació d’alguns dels veïns del bloc de l’avinguda Barcelona afectats per una pujada abusiva del lloguer. El mes passat l’empresa propietària de l’edifici va arribar a un acord amb els inquilins per no expulsar-los dels seus habitatges, però mentre van durar les negociacions, alguns residents van veure com els contractes que tenien vigents s’acabaven i encara no han firmat els nous.

El portaveu dels llogaters de l’edifici, Óscar Alcobendas, ha explicat a Línia Tres que els veïns estan tranquils perquè l’empresa, Medasil Desarrollos –filial de Goldmann Sachs–, es va comprometre a no prendre mesures contra els inquilins del bloc fins a finals de març i, com que a mitjans de maig encara no ho han fet, confien que els propietaris mantindran la seva paraula. Alcobendas afegeix que la vuitantena de famílies que estan pendents de renovar el contracte han continuat pagant la mensualitat per demostrar la seva voluntat d’entesa.

Tot i aquest principi d’acord, el representant dels veïns assegura que la negociació no s’ha aturat i que ara, amb l’assessorament jurídic del Sindicat de Llogaters, treballen per aconseguir les mateixes condicions per a tots els residents del bloc. L’objectiu és que la pujada del 20% del lloguer que planteja l’empresa també sigui gradual per als contractes que s’acaben l’any que ve i el 2020.