La capitana de l’AEPE, amb el títol de campiona d’Europa. Foto: AEPE

“Va ser una gran experiència. Poder jugar, competir i guanyar les millors seleccions d’Europa és una cosa que no oblidaré”, explica la capitana de l’AE Penya Esplugues, Berta Velasco, a Línia Tres. La barcelonina va ser l’única representant del club en el primer Europeu de futbol sala femení, disputat a Portugal el mes passat. Les de Clàudia Pons va derrotar les amfitriones a la final per 4-0.

Velasco no oblidarà mai el 17 de febrer del 2019, però des que va tornar a vestir la samarreta del seu equip, els resultats no han estat tan bons com en la primera meitat del curs i, de fet, l’equip només ha sumat un dels darrers 12 punts. “Una ratxa així no té una sola explicació. És cert que hem tingut baixes i en alguns partits contra equips de la zona baixa no hem competit com ho havíem fet abans”, valora.

La mala dinàmica, de fet, ha acabat amb un canvi a la banqueta, amb Cinto García substituint Robert Caneda. “Els canvis requereixen una adaptació, el Robert portava molts anys amb nosaltres i tenia la seva manera de fer, haurem de treballar per adaptar-nos a la del Cinto”, valora.

La capitana creu que jugar la Copa d’Espanya (hi seran les vuit millors al final de la lliga) seria “la cirereta del pastís i un premi” a aquesta magnífica temporada.

La conversa acaba amb una reflexió sobre el moment que viu el seu esport. “És futbol sala i a més som noies. La cobertura que rebem sol ser mínima i es crea un cercle viciós, perquè no s’informa la gent, que no ens pot veure, i diuen que no interessem. I amb els patrocinadors passa el mateix. Pot ser que les coses estiguin canviant, però lentament”, acaba.