Un moment de la cursa ciclista. Foto: Ajuntament

Un any més, i ja en van 37, Sant Joan va tornar a celebrar una edició del Memorial Gabriel Bosch –la cursa també va ser la 26a edició del Campionat Comarcal del Baix Llobregat–, una de les proves ciclistes amb més tradició de la comarca. La prova es va disputar pels carrers de la ciutat el passat 5 de setembre. Com ja és habitual, el Club Ciclista Despí es va encarregar de l’organització de la prova i del disseny del circuit.

Una vuitantena de ciclistes, repartits en dues categories, van participar en la cita. La primera d’elles va aplegar esportistes de les categories infantil i cadet masculí i júnior femení. Els vencedors van ser Guillem Camps, Julien Anthony i Natalya Fernandes, respectivament. L’Autocars Sagalés va ser el vencedor per equips.

L’altra gran carrera va ser la Copa Catalana, en la qual els participants van fer 30 voltes a un circuit de dos quilòmetres. La victòria va ser per a Corentin Navarro, del Tona Bikes, que va completar el recorregut en una hora, 33 minuts i 29 segons.

Les corredores van aprofitar la jornada per reivindicar la seva situació i demanar igualtat respecte als homes. L’Ajuntament les va mostrar el seu suport.