L’eufòria de l’equip després de certificar-se l’ascens. Foto: M. Pujalte

El curs 2018-19 acaba de la millor manera possible. El primer equip de l’HC Sant Just va aconseguir, el passat dia 9, certificar un ascens desitjat i merescut a la Bonaigua, davant d’una afició entregada. Els de Ferran Pujalte van superar el Piera en l’última eliminatòria del play-off d’ascens i ja poden dir que són un equip de l’OK Plata.

Després d’una temporada llarga i de diverses rondes de post temporada, la plaça d’ascens es decidiria entre els santjustencs i els de l’Anoia. Els groc, però, tenien el factor pista a favor, cosa que seria determinant en el desenvolupament de la sèrie final.

El Sant Just va donar el primer pas cap a l’OK Plata el passat 26 de maig, quan va vèncer en el primer partit per 5-2. El Piera, però, equilibraria la sèrie una setmana més tard jugant com a local (el Sant Just també va perdre per 5-2), de manera que el títol i la plaça d’ascens es decidirien a la Bonaigua en una tarda no apta per a cardíacs.

Sense Borja López, sancionat, Pau Vilà va trencar el 0-0 quan només s’havien jugat dos minuts del primer temps. El gol matiner, però, seria l’únic que l’afició podria celebrar abans del descans.

Els visitants equilibrarien el resultat només tornar dels vestidors i el pitjor escenari apareixia quan Muntané, tres minuts després, feia l’1-2. La reacció santjustenca, però, va ser gairebé immediata; Fredy Hinojal tornava a situar l’empat en la jugada posterior i entre el 44 i el 50 Josep Grima i Joan Pujalte feien esclatar d’alegria la Bonaigua. I és que el títol és al sarró i l’ascens és una realitat.