La presentació dels equips abans de la final. Foto: CB Nou Esplugues

Cada principi d’any els aficionats al bàsquet tenen una cita a Esplugues. Del 2 al 5 de gener, el Complex Esportiu Municipal Les Moreres va acollir la 16a edició del Torneig Ciutat d’Esplugues. Es tracta de la segona edició consecutiva en què aquest pavelló és la seu del campionat. El guanyador va ser el Joventut de Badalona, en superar el Madrid a la final per 64 a 51 i no perdre cap partit.

El CB Nou Esplugues va ser l’amfitrió de la competició, que va comptar amb la participació de grans noms del bàsquet català, espanyol i europeu.

Els espluguins es van imposar a l’UCAM Múrcia a la fase de grups, però no van poder superar l’Happoel Tel Aviv israelià en el partit pel 5è lloc. Óscar Baños, jugador del cadet del 1999, va ser el millor triplista del campionat. Els jugadors d’Albert Casanelles, per la seva banda, van tenir una molt bona actuació.

Fins a la ciutat baixllobregatina es van desplaçar equips com el València i el Real Madrid o els grans catalans, Unió Manresana –representant de la base del Bàsquet Manresa–, el Joventut de Badalona i el FC Barcelona.

El premi de millor jugador de la competició va anar a parar al pivot madridista Jaime Cubero per la seva gran actuació.