Una imatge que ho diu tot: l’eufòria de l’equip a Cervelló. Foto: FCF

El 18 de juliol del 2020 ja és una data que cal escriure en lletres daurades a la història de la Penya Esplugues. El sènior masculí del club va derrotar el Les Corts UBAE (4-7) en el partit únic del play-off d’ascens a Segona B que es va jugar a Cervelló.

Els dos equips afrontaven el matx en igualtat virtual (només els separava un punt quan la lliga es va aturar a principis de març, tot i que l’únic precedent d’aquesta temporada havia caigut del cantó dels d’Alfredo García), però la primera meitat del partit jugat al Pavelló Municipal Xavier Ballber va ser un monòleg dels blanc-i-vermells.

De fet, els espluguins donarien tres cops gairebé consecutius en poc més de vuit minuts (Guillermo Rodríguez al 10, Xavi Lindes al 15 i Alejandro Bertran, de doble penal, al 18) que deixaven la final més que encarrilada al descans.

Tot i això, l’AEPE no va confiar-se després de passar pels vestidors i Guillermo, de nou, situaria el 0-4 en el segon minut de la represa. Aleshores, i fins al minut 31, el matx va convertir-se en un intercanvi constant de cops; els barcelonins marcarien dos gols consecutius però Luca Cesena, al 27, refredaria la seva empenta i tornaria a situar un marge de tres gols per al seu equip. L’UBAE tornaria a retallar la distància, jugant ja amb porter jugador, circumstància que la defensa blanc-i-vermella va aprofitar per sentenciar amb el segon gol de la tarda d’Alejandro i un altre de Patrick Llusera.

Després del matx, encara amb l’eufòria de l’ascens, Alex Rocabayera va lloar el rival i va destacar que petits detalls i l’efectivitat va fer que la balança s’inclinés a favor de l’AEPE. “Els dos estàvem molt ben preparats físicament i s’ha notat”, va dir als mitjans de la FCF. “Quan es va confirmar que es jugaria vam entrenar amb moltes ganes”, va afegir.