El moment d’eufòria blanc-i-vermell en el moment d’alçar la copa. Foto: FCF

Començar la temporada celebrant una victòria a la Copa Catalunya ja s’ha convertit en un hàbit. El sènior femení de l’AE Penya Esplugues va proclamar-se campió, per tercer any consecutiu, d’aquesta competició el passat diumenge 9 al Palau Blaugrana de Barcelona. La ‘víctima’ de les espluguines, aquest cop, va ser el CD la Concòrdia (1-4), un equip de la Llagosta que juga a la Segona Divisió.

Les de Robert Caneda afrontaven la final amb la condició de favorites i no van voler donar cap marge per a la sorpresa; en el tram inicial del partit, però, les blanc-i-vermelles van topar contra un mur anomenat Jesica Cobos, ja que la portera vallesana va aturar tots els xuts espluguins durant els primers 10 minuts. Anna Muniesa, però, també va haver d’aparèixer amb una gran aturada poc abans del primer gol.

Al minut 10 l’Esplugues va trencar la resistència vallesana. Una combinació entre Laura Oliva i Pilar Ribes va acabar amb una rematada bombada de la dorsal 11 blanc-i-vermella que va passar per sobre de Cobos. El més difícil ja s’havia fet, i les de Caneda van encarrilar el matx abans del descans: primer Marta de los Riscos i després Estela Cantero van situar un 0-3 molt prometedor a la mitja part.

L’equip, però, no va abaixar la intensitat després del pas pels vestidors i Oliva va fer el quart amb un xut ras després d’una gran jugada col·lectiva en el segon minut de la represa. Amb més cor que no pas cap, les vallesanes es van bolcar contra la porteria de Nerea Vilalta (que va jugar bona part de la final) i van aconseguir el gol de l’honor amb un xut llunyà d’Anna Domingo al minut 25.

Amb el trofeu ja a les vitrines, l’equip segueix preparant el debut en una nova temporada a la Primera Divisió, que serà el cap de setmana dels dies 29 i 30 d’aquest mes (encara no està confirmat el dia) amb el desplaçament a la pista del Femisport Palau.

PLANTEN CARA A TOT UN BARÇA
La del primer equip femení, però, no va ser l’única presència del club a la festa del futbol sala del país. El bon moment del club també va fer que el sènior masculí es plantés a la semifinal, disputada el divendres 7, en la qual es va veure les cares contra el futur campió, el Barça Lassa (3-7).

Javi Tamayo i Guille Rodríguez van restablir l’empat a dos després d’un inici de domini dels d’Andreu Plaza. Els espluguins van marxar al descans perdent per un gol (2-3) i al minut 34 marcarien el 3-5, però van arriscar amb porter jugador i van encaixar els dos gols definitius.