L’Handbol Sant Joan Despí seguirà a Primera estatal. Foto: HSJD

La temporada de la Primera estatal masculina d’handbol va acabar el passat 30 d’abril amb un dels derbis del Baix Llobregat, que van disputar l’Handbol Esplugues i l’Handbol Sant Joan Despí, i que va saldar-se amb victòria local (25-23).

Tot i la derrota, els santjoanencs han acabat la temporada en vuitena posició amb 29 punts. Els homes que entrenen Antonio Guijarro i Ramon Cabañas han ocupat la zona tranquil·la de la classificació en la primera temporada a la tercera categoria de l’handbol estatal.

Per la seva banda, l’Handbol Esplugues no ha pogut igualar la bona temporada de l’any passat, en la qual va acabar quart, però els homes de Pablo Camarero van garantir la seva continuïtat a la categoria. Tots dos equips ja començaran a treballar per preparar la temporada 2015-2016 en les millors condicions.

La permanència del sènior masculí no és l’única bona notícia per a l’Handbol Sant Joan Despí. I és que el primer equip femení ha aconseguit l’ascens a la Divisió de Plata femenina –la segona categoria estatal– després d’haver quedat primeres a la Lliga Catalana sènior, amb un balanç de 21 victòries i només 3 derrotes. D’aquesta manera, la pròxima temporada serà tot un repte per a les santjoanenques, que buscaran la permanència.