Les espluguines, eufòriques amb la copa. Foto: FCF

La temporada 2017-18 comença igual que el curs passat per a l’AE Penya Esplugues, amb la conquesta d’un títol. I és que, per segon any consecutiu, les espluguines es van coronar campiones de la Copa Catalunya de futbol sala en la final que es va disputar el passat divendres 8 al Nou Congost de Manresa i en la qual van derrotar el Femisport de PalauSolità i Plegamans (0-2).

Dues jugades a pilota aturada van permetre que l’Esplugues alcés el trofeu per segon any consecutiu. El matx va començar amb domini de les vallesanes, que van gaudir de les primeres oportunitats i van obligar Noe Guerrero (en el seu darrer partit abans de retirar-se) a treballar de valent. Les de Robert Caneda van reaccionar cap al minut 10 del primer temps, però aquest canvi de mà en el domini del joc tampoc es va traduir en gols.

L’inici del segon temps, però, va servir per començar a decantar la balança a favor de l’Esplugues. De fet, en una de les primeres accions del matx després de la represa, l’Esplugues va forçar una falta a la frontal de l’àrea del Palau i Laura Oliva no va fallar en l’execució.

El gol va servir per donar tranquil·litat a les de Caneda, però també va provocar que les vallesanes es bolquessin contra la porteria de Guerrero. En una d’aquestes aproximacions, el Palau va estar a punt d’empatar, però el xut d’Íngrid Carrillo va picar contra el pal. En canvi, l’Esplugues no va perdonar en la darrera que va tenir i quan faltaven tres minuts per al final, Helena Roig va sentenciar el partit des del punt de penal.

COMENÇA LA LLIGA
Les celebracions per la Copa, però, ja s’han acabat. I és que el pròxim diumenge 16 a la tarda, l’equip visitarà la Comunitat de Madrid per jugar a la pista del Virgen del Puerto – Soto del Real.