El MEskvins, un dels locals distingits. Foto: Restalo

Sis restaurants d’Esplugues han rebut el distintiu AMED, que atorga l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que reconeix l’àmplia oferta gastronòmica saludable i basada en els principis de la dieta mediterrània dels establiments. Els restaurants acreditats amb aquesta distinció han estat l’Amalur de l’Hotel Abba Garden, el Barra d’Or, el Bohèmia, La Pubilla, el Meskvins i el Sant Joan.

Tots sis han estat reconeguts perquè en la seva carta inclouen una alta presència d’hortalisses i llegums –en un 25% dels primers plats–, peixos i carns magres –en la meitat de l’oferta dels segons plats–, productes integrals, làctics descremats, molta fruita fresca –que representa el 50% de l’oferta de postres– i oli d’oliva. A més d’aquests sis locals que han rebut enguany la distinció, a Esplugues ja n’hi havia tres que el tenien: l’Hospital Sant Joan de Déu, la clínica FIATC i Nestlé.

Amb aquestes darreres sis incorporacions, Esplugues és el segon municipi de la comarca que té més establiments reconeguts.

A Catalunya hi ha un total de 353 establiments reconeguts. L’objectiu del projecte AMED és que els restaurants contribueixin a prevenir les malalties del cor i allargar l’esperança de vida dels ciutadans, un 31% dels quals fa un àpat fora de casa una vegada a la setmana.

L’acreditació AMED va ser atorgar el passat 4 de febrer per part de l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i la directora de Serveis Regionals de Barcelona de l’Agència de Salut Pública, Cristina Pérez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram