Els establiments han rebut un cubell per separar la brossa. Foto: Twitter (@AjSJDespi)

La separació i recollida de la fracció orgànica a Sant Joan Despí té molt marge de millora. Per això, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya per fomentar que els comerços de la ciutat separin aquesta brossa, reduint la quantitat d’escombraries que acaben al rebuig i millorant les xifres de reciclatge.

Durant el desembre, informadors del consistori van repartir una cinquantena de cubells per recollir aquesta fracció. Els contenidors tenen entre 80 i 120 litres de capacitat i, per començar, s’han repartit a les parades dels mercats municipals i als comerços d’alimentació que ho han demanat, com per exemple fruiteries. Més endavant, l’Ajuntament pretén estendre aquest sistema i repartir cubells entre els bars i restaurants de la ciutat perquè també separin i reciclin correctament les deixalles que generen.

Aquest procés arriba després que els tècnics municipals s’hagin reunit amb els comerciants per saber quines són les seves necessitats i presentar-los les solucions més adequades.

MILLORA EL RECICLATGE
La pandèmia ha incrementat la quantitat de deixalles que generem els ciutadans, però en alguns casos també ha augmentat la quantitat d’escombraries que es reciclen correctament.

Això és el que ha passat a Sant Just Desvern, on el consistori ha detectat que ha augmentat un 25% en el cas del paper i el cartró i fins a un 40% en els envasos. A la vegada, s’ha reduït un 15% la quantitat de rebuig.