Agents de policia inspeccionant l’ús de la mascareta en un comerç. Foto: Ajuntament

Un dispositiu especial dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Esplugues controla que es facin servir correctament les mascaretes als comerços i establiments de la ciutat. Els agents, que han posat en marxa aquest operatiu des d’aquest dimecres 22 de juliol, inspeccionen que en facin un bon ús tant els treballadors com els clients.

Segons informen des de l’Ajuntament d’Esplugues, els cossos de seguretat ja han fet més d’una cinquantena d’inspeccions en un sol dia sense haver detectat cap incompliment ni infracció administrativa que els obligués a posar cap multa. Aquesta és una de les noves mesures que ha impulsat el consistori per tal de fer complir les normes i recomanacions que Salut ha fet a la ciutadania per tal de frenar l’augment de contagis que hi ha a la ciutat i a la resta de l’àrea metropolitana.

A més, des del 20 de juliol, un grup d’una vintena de voluntaris i voluntàries recorren els carrers de la ciutat donant consells i explicant als ciutadans les recomanacions i obligacions que el Departament de Salut ha imposat a la ciutat per tal de tallar les cadenes de transmissió comunitària del coronavirus, que han fet elevar la xifra de contagiats registrats a la zona metropolitana sud.