Membres de la plataforma es van encadenar als bancs. Foto: No al Pla Caufec

Obrers treballant i moltes dificultats per circular. Això és el que es van trobar els visitants i clients que van anar al nou centre comercial Finestrelles el dia de la seva inauguració, el passat 27 de novembre. Una setmana després, encara hi ha botigues que no han pogut aixecar la persiana ni saben amb certesa quan ho podran fer. A través de les xarxes socials, molts clients han criticat la falta de previsió d’algunes cadenes com Media Markt o Alcampo perquè s’han trobat les portes de les botigues tancades després que les marques fessin promoció de la seva obertura anunciant descomptes i altres ofertes.

Un dels altres problemes més importants està sent la dificultat per circular a la zona. Tot i que els promotors del projecte van assegurar que el trànsit milloraria quan s’acabessin les obres, els clients que van al centre comercial amb cotxe estan tenint molts entrebancs per entrar i sortir de l’aparcament, ja que les dues connexions directes a la ronda previstes al projecte encara no estan enllestides.

Segons Equilis, l’empresa belga que ha impulsat aquest projecte de més de 120 milions d’euros, la intenció és que aquests accessos estiguin oberts a mitjans d’aquest mes. 

PROTESTES DELS VEÏNS
Per altra banda, la plataforma No al Pla Caufec, que s’ha oposat al projecte des del principi, s’ha manifestat contra l’obertura del centre comercial. La primera protesta va ser el mateix 27 de novembre, el dia de la inauguració, i l’altra divendres 30, dia en què diferents activistes es van encadenar als bancs que hi ha al centre comercial.