Mascaretes, gel i cartells que van al paquet. Foto: Aj. de Sant Joan Despí

La desescalada del confinament i els canvis de fase suposen una bona empenta pel comerç de proximitat, que de mica en mica pot anar obrint els seus establiments amb menys restriccions i pot recuperar l’activitat. Però per fer-ho amb total seguretat i evitar, d’aquesta manera, qualsevol rebrot del coronavirus, cal seguir unes estrictes normes d’higiene.

Per facilitar el seu seguiment i compliment, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha repartit entre els comerciants de la ciutat material de protecció. Es tracta d’uns paquets on hi ha mascaretes i pots de gel hidroalcohòlic, un dels elements més necessaris per evitar la transmissió del virus a través de les coses que podem tocar a les botigues.

Els paquets que el consistori ha repartit entre els establiments santjoanencs també inclouen un cartell on s’especifiquen les normes dictades pel govern de l’Estat per poder reobrir les botigues, com per exemple l’obligació de mantenir dos metres de distància amb la resta de persones que hi hagi al local.

AJUDES AL SECTOR
Des de l’Ajuntament expliquen que ja han repartit més de 400 d’aquests paquets i que treballen per entregar-ne més a aquells establiments que, tot i que les instruccions de Sanitat ja ho permeten, encara no han reobert.

Aquesta és una de les mesures que el consistori ha posat en marxa per ajudar a reactivar el sector comercial local, un dels que ha rebut més directament l’impacte de la crisi sanitària provocada pel coronavirus i ha estat més castigat.