Salut ha vacunat a tots els residents de Sant Just. Foto: Twitter (@AjSJDespi)

Teresa Albesa Fígols, una dona de 88 anys, va ser la primera persona que viu en una residència de la ciutat que va rebre la primera dosi de la vacuna de la Covid. Durant la setmana de Reis, a principis de mes, el Departament de Salut va vacunar tots els residents i treballadors i treballadores de les quatre residències per a persones de la tercera edat de la ciutat: Quida’m, Nostra Senyora de Lourdes, Vitàlia i CRAL.

Les infermeres voluntàries encarregades de posar la primera dosi de les vacunes també van visitar els centres d’Esplugues, on la vacunació es va fer del 4 al 7 de gener, i el dia 7 van anar als centres de Sant Joan Despí. En aquest municipi, fonts municipals han explicat que 18 residents i 11 treballadors de la residència San Rafael i 81 residents i 59 treballadors de la residència Sophos han rebut la primera dosi de la vacuna desenvolupada per la farmacèutica Pfizer.

A Sant Just, un cop vacunats totes les persones de la tercera edat que viuen en residències, Salut ha començat a vacunar les persones amb discapacitat que viuen al pis tutelat de l’entitat Asproseat. Totes aquestes persones rebran la segona dosi a finals de mes.

El procés de vacunació s’ha posat en marxa en un moment en què la velocitat de transmissió és molt elevada a la ciutat (1,54 RT) i l’índex de risc, situat als 745,42 punts, continua sent molt elevat. Sant Joan supera aquesta xifra amb un índex de risc de 790,46 punts, però una velocitat de transmissió inferior (1,47 RT). A Esplugues l’índex de risc és de 634,34 punts i l’RT d’1,38.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram