Sant Just és el quart municipi on l’esforç és més gran. Foto: Ajuntament

Segons un estudi realitzat recentment per Idealista.com, una plataforma web per cercar habitatge, Sant Just Desvern és el quart municipi de l’Estat espanyol on calen més anys –en concret 9,7– per poder pagar un habitatge. L’estudi s’ha fet a partir de les dades de la renda personal dels municipis publicats per la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (Fedea).

Segons l’informe, Sant Just és un dels municipis de tot l’Estat on la proporció entre la renda dels residents i els preus de l’habitatge és més elevada. També és l’única de les quinze primeres poblacions de l’Estat en aquest rànquing que no es troba en un lloc costaner d’interès turístic, on els preus dels habitatges solen ser més elevats que a la resta de poblacions.

A més de Sant Just, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hi ha molts municipis on l’esforç per pagar un habitatge és molt elevat. Aquest és el cas de l’Hospitalet (7,8 anys) i Cornellà (7,6 anys), entre altres. A més, Barcelona lidera el rànquing de les capitals de província on calen més esforços per adquirir un pis (8,1 anys).

A dalt de tot del rànquing, per sobre de Sant Just, es troben els municipis de Nerja, a Màlaga, on els seus haitants necessiten 10,5 anys per pagar un habitatge, i a les Illes Balears Eivissa i Santa Eulàlia, amb 10,2 anys cadascun.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram