Una de les mascaretes que repartirà l’Ajuntament d’Esplugues entre els infants i joves. Foto: Ajuntament d’Esplugues

El risc de brot a Esplugues s’ha disparat i ja se situa per sobre de 720, segons les últimes dades recollides per Salut. Això suposa un increment de gairebé cent, ja que ahir la dada era de 637. L’última setmana s’han detectat 157 casos i la incidència acumulada els últims 14 dies ja és de 484,15.

L’única xifra positiva és que s’ha frenat la velocitat de contagi. Si la setmana passada era d’1,52 Rt, ara ha baixat a 1,49. Així i tot, la situació continua sent preocupant ja que es considera que la pandèmia no està controlada sempre que aquesta dada estigui per sobre d’1. Per frenar aquests brots, l’Ajuntament ha anunciat que repartirà més de 5.000 mascaretes entre els infants i joves de la ciutat.

Es tracta de mascaretes de roba que es poden reutilitzar i que es poden rentar a 60 graus fins a 118 vegades. El consistori repartirà les mascaretes a domicili i dins del sobre i inclourà una carta dirigida als nois i noies d’entre 6 i 16 anys on se’ls agrairà el comportament que estan tenint aquests darrers mesos.

La situació no és gaire millor a Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, on el risc també continua sent molt alt. A Sant Joan, el risc de contagi és superior a 566 i s’han diagnosticat 137 contagis els últims 14 dies. A Sant Just, en canvi, les dades recullen una petita millora, ja que ahir el risc era de 687 i avui se situa a 560.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram