La proposta d’ERC és que, a la llarga, l’energia es produeixi a la ciutat amb plaques fotovoltaiques. Foto: Esquerra Esplugues

Esquerra Republicana aposta perquè l’Ajuntament d’Esplugues es converteixi en una operadora energètica que vengui gas i electricitat als ciutadans i als petits empresaris.

La idea dels republicans, que ha estat ben rebuda pel govern municipal, proposa que l’Ajuntament es converteixi en comercialitzadora d’energia, de manera que els veïns i veïnes, els autònoms i les petites i mitjanes empreses li puguin comprar l’electricitat. D’aquesta manera, l’Ajuntament compraria l’electricitat al mercat majorista i, com que seria una empresa sense afany de lucre, la podria vendre molt més barata als ciutadans i a les empreses. A més, podria aplicar tarifes socials automàticament.

El següent pas que proposa Esquerra és que al poble s’instal·lin plaques fotovoltaiques suficients per crear l’energia que necessita el municipi, de manera que, gràcies a l’operadora municipal, el poble passaria a ser productor d’electricitat neta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram