Ajuntaments i Diputació han pactat una posició comuna. Foto: Miquel Codolar / ACN

El consistori santjustenc és un dels prop de 400 ajuntaments catalans que, a finals d’agost, va rebre una carta d’Endesa. La companyia elèctrica reclama als consistoris que paguin la meitat del deute que han contret algunes famílies vulnerables. Concretament, al municipi aquesta situació afecta una quinzena de famílies i el deute que reclama Endesa a l’Ajuntament puja a gairebé 7.650 euros.

A més, en la missiva, la companyia també adverteix que, si els ajuntaments no paguen, l’empresa tallarà el subministrament elèctric a les famílies afectades el dia 1 d’octubre.

QUE HO ASSUMEIXI L’EMPRESA
Davant d’aquesta exigència per part d’Endesa, l’Ajuntament va participar en la trobada que van mantenir consistoris, la Diputació de Barcelona i la Generalitat per tal de donar una resposta conjunta i resoldre aquesta situació, que afecta els més vulnerables.

En declaracions a Línia Tres, la regidora d’Acció Social, Gina Pol, defensa que, personalment, creu que hauria de ser la mateixa empresa qui assumís aquest deute i apel·la a la responsabilitat social de la companyia.

Pol també adverteix a Endesa que ha de tenir en compte la llei, que no permet tallar el subministrament a les famílies vulnerables. Per això, assegura que “si algú es queda sense llum” al municipi, els serveis jurídics municipals estudiaran quines accions pot emprendre el govern.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram