L’estudi vol conèixer l’estat del comerç i els hàbits de compra. Foto: Aj. d’Esplugues

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona estan treballant en l’elaboració d’un estudi del comerç local de la ciutat. Amb les conclusions que se n’extreguin, les dues administracions elaboraran un Pla Estratègic de Comerç que recollirà les iniciatives i estratègies públiques que s’hauran de desenvolupar per impulsar un model de comerç de proximitat de qualitat.

Amb aquest estudi, Ajuntament i Diputació esperen poder tenir un coneixement detallat de la realitat comercial de la ciutat, tenint en compte les capacitats, les oportunitats, els reptes i les possibles mancances que hi pugui haver a les botigues i comerços espluguins.

Per poder conèixer més a fons l’opinió dels professionals, l’estudi que elaboren conjuntament el consistori i la Diputació realitzarà una enquesta de clima comercial als comerciants del municipi. Per tal de tenir informació detallada del comerç local, es faran una sèrie de preguntes als treballadors i botiguers per conèixer la seva opinió sobre temes com, per exemple, com funciona el seu negoci o quina perspectiva de futur hi veuen, entre d’altres.

A banda dels professionals, l’estudi també farà una enquesta als veïns i veïnes per tal de saber quins són els seus hàbits de compra. D’aquesta manera, el pla també vol recollir quin és el comportament de la població a l’hora de comprar, tenint en compte els diferents productes i el seu perfil.

L’enquesta, sigui de comerciant o de ciutadà, també es pot respondre a espluguesparticipa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram