Activistes contra el Pla Caufec es pengen durant una protesta en un edifici. Foto: No al Pla Caufec

Les peticions de pena per als sis joves jutjats pels aldarulls contra el pla urbanístic Caufec d’Esplugues l’any 2007 han estat rebaixades. La Fiscalia demana a cadascun d’ells 1.600 euros de multa per faltes de desobediència i desordres, mentre que reclama un any i mig de presó per atemptat contra l’autoritat contra un dels joves per colpejar amb un casc de moto un Mosso d’Esquadra.

Els fets van tenir lloc l’octubre de 2007 durant una de les manifestacions convocades en contra del projecte que contemplava la construcció de més de 600 habitatges de luxe, dos gratacels de 105 metres, un hotel i un centre comercial. Des del primer moment, va comptar amb l’oposició de veïns, entitats i partits polítics.

La fiscal demanava inicialment penes de fins a dos anys i tres mesos de presó per als sis activistes, però finalment ha retirat l’acusació contra cinc d’ells, als quals sol·licita que se’ls imposi una condemna de multa per una falta de desordres públics, en comptes d’un delicte.

A un sisè dels processats, el ministeri públic li ha mantingut l’acusació d’atemptat contra l’autoritat, en provar-se que va lesionar el braç a un Mosso d’Esquadra a qui va colpejar amb un casc de moto.

També la Generalitat, acusació particular que demanava penes de fins a quatre anys i tres mesos per a dos dels activistes i de dos anys i tres mesos per a la resta, ha retirat l’acusació per desordres d’acord amb la fiscalia i només ha mantingut el càrrec d’atemptat contra l’autoritat.

En els seus informes, la fiscal sosté que la manifestació “no va ser tan pacífica com deien els acusats”, que en la seva declaració van assegurar que la marxa va transcórrer en un ambient festiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram