El Firesplugues va tornar a aplegar un bon nombre de visitants. Foto: Ajuntament

El comerç d’Esplugues va tornar a reivindicar-se el passat cap de setmana del 13 i 14 de maig en el marc del Firesplugues, la fira comercial espluguina per excel·lència que se celebra cada dos anys.

Les botigues, entitats i empreses que van participar en la mostra –la qual puntuen amb un notable– van ocupar 82 mòduls al llarg de la rambla del Carme, que va tornar a bullir d’activitat durant dos dies farcits d’exhibicions, tallers i xerrades.

Entre altres, els visitants van poder gaudir d’exhibicions d’arts marcials, de dansa, una passarel·la de moda, un espectacle de màgia i un taller perquè els més petits s’anessin familiaritzant amb l’educació viària. Per altra banda, els tallers infantils van tornar a aplegar desenes de nens i nenes que van aprendre a fer treballs manuals diversos.

A més, també va ser present al Firesplugues el Puput Punxetes, la mascota turística del Baix Llobregat, que va visitar la mostra dissabte dia 13 al matí en el marc de la parada del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

Coincidint amb el Firesplugues, va tenir lloc la tercera edició de Tapes de Primavera, una iniciativa municipal on hi han participat 74 bars i restaurants del municipi –14 més que l’any passat–, els quals han ofert una tapa i una beguda per 2 euros.

Els restauradors, per la seva banda, han criticat que enguany el consistori els hagi decidit “excloure” del Firesplugues.

Des del consistori van assegurar a La Premsa del Baix que aquesta decisió es va prendre per recuperar la vocació inicial del Firesplugues, més adreçat als sectors industrial i comercial que no pas a la restauració.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram