Ávila, eufòric al podi amb el seu company Joan Font. Foto: UCI

Campió mundial en pista. Ignacio Ávila ja pot afegir aquesta distinció al seu palmarès després de guanyar la prova de persecució per parella en pista (juntament amb el seu inseparable Joan Font) en el campionat que es va disputar el passat dia 3 a Los Angeles. D’aquesta manera, la parella catalana es treu l’espina de l’actuació en l’últim mundial i en els de l’any 2014, en els quals es van quedar a les portes de la victòria i en els dos casos es van penjar la medalla de plata.

Com no podia ser d’una altra manera, per coronar-se com la millor parella del moment Ávila i Font van haver d’esforçar-se al màxim i un dels seus grans rivals en la lluita per la victòria va ser el duet australià format per Kieran Murphy i Lachlan Glasspool. Tot i això, en la final els oceànics no van tenir cap oportunitat de victòria davant la parella catalana, que fins i tot els va doblar. “Estem realment emocionats per aquesta victòria, és un somni”, assegurava un Ávila exultant poc després de baixar de la bici. L’equip australià va acabar en segona posició, mentre que els nord-americans Stephen Pedone i Chester Triplett es van penjar el bronze.

Aquesta, però, no va ser l’única prova en la qual va participar la parella, que es va quedar a les portes del podi l’endemà de guanyar l’or en la prova d’un quilòmetre. Ávila i Font van cloure la seva participació en la ciutat més gran de Califòrnia amb una cinquena posició a la prova d’esprint, que es va disputar el dia 5.

Ávila ja ha tornat a casa i pocs dies després d’arribar va tornar a mostrar la seva satisfacció al butlletí municipal El Pont. “Malgrat que l’UCI va anunciar la competició amb només set setmanes d’antelació vam poder arribar en un estat de forma bastant bo”, va assegurar el ciclista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram