Així serà el futur centre comercial. Foto: Inbisa

Un dels emblemes del Pla Caufec-Porta Barcelona, el centre comercial de Finestrelles, ha començat a caminar. L’empresa constructora Inbisa ha donat detalls de l’inici dels primers treballs d’edificació de la gran superfície comercial, que estarà ubicada en una parcel·la de 20.000 metres quadrats a Ca n’Oliveres.

Els primers treballs de construcció consisteixen en moviments de terra i sistemes de contenció, i tindran una durada de mig any, aproximadament.

El futur edifici tindrà una superfície construïda de 100.000 metres quadrats i estarà distribuït en cinc plantes, dues d’elles destinades a aparcaments soterranis i la resta a ús comercial. Està previst que el nou centre obri les portes a finals del 2018.

Tot i que l’empresa constructora ha donat ara els detalls de les obres que està fent a Ca n’Oliveres, aquestes ja van començar a finals de l’any passat. De fet, els opositors al Pla Caufec van portar a terme una acció de protesta el passat 12 de desembre, quan van tallar l’accés als camions que duien material per a les obres. Aleshores els contraris al plantejament urbanístic van posar de manifest que la construcció d’aquest centre comercial –i dels 700 habitatges i zona d’oficines que també estan planificades– provocaria un “col·lapse viari” en els accessos al municipi. De moment, el consistori està estudiant solucions al trànsit en aquest punt.

“El municipi no està preparat per assumir aquest centre comercial”, expliquen a Línia Tres des de No al Pla Caufec. “Els veïns no saben de què van aquestes obres”, afegeixen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram