Els nens i nenes d’Esplugues han gaudit d’un àpat diari al casal infantil d’estiu. Foto: Mestreacasa.es

Gràcies a un programa d’ajuts socials engegat fa mesos per l’Ajuntament d’Esplugues, durant aquest estiu, una vintena de nens i nenes de la ciutat provinents de famílies en risc d’exclusió social han pogut gaudir d’un àpat diari durant el mes d’agost, segons han informat fonts municipals en un comunicat.

Els nens i nenes que s’han pogut beneficiar de l’ajut de menjador han rebut el seu dinar diari al casal d’estiu municipal, que comptava amb servei de menjador, a més d’acollir altres serveis i activitats per als més petits d’Esplugues.

Segons ha informat el consistori espluguenc mitjançant un comunicat, l’Ajuntament va arribar a un acord fa uns mesos amb la Fundació Pere Tarrés per obrir un casal infantil gratuït, amb menjador inclòs adreçat a famílies sense recursos del municipi. Gràcies a aquesta col·laboració, el casal d’estiu amb menjador gratuït s’ha pogut posar en marxa.

El casal d’estiu infantil de la ciutat té una capacitat per a acollir un total de vint nens i nenes d’entre 3 i 12 anys i ha obert de deu del matí a tres de la tarda.

“Aquest casal permet augmentar els serveis que l’Ajuntament d’Esplugues presta als col·lectius més vulnerables”, explica l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz (PSC), als mitjans a través d’un comunicat, afegint que “alhora, no deixa desatès cap nen i/o nena sense menjador durant un mes en el qual no hi ha escola ni casal d’estiu”.

Amb aquest tipus d’ajuts socials, l’Ajuntament d’Esplugues ha augmentat aquest any un 7% els recursos destinats a beques per als casals d’estiu, que també inclouen la possibilitat de menjador, segons han afirmat des del consistori espluguenc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram