Mariona, Candela i Daniela fent polseres. Foto: Sant Joan de Déu

L’experiència diària demostra que els éssers més petits són també capaços de fer grans gestes. Aquest és el cas de les anomenades ‘Polseres Candela’, una iniciativa que va néixer fa tres anys i una autèntica història d’amistat que ha aconseguit recaptar un milió d’euros per a la investigació del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu.

La història arrenca l’any 2013, quan a la Candela, una noia de 12 anys de Benicarló, li van diagnosticar leucèmia. Durant la seva estada a Sant Joan de Déu una voluntària va ensenyar-li a fer polseres per passar el temps. La Candela, al seu torn, va fer el mateix amb les seves dues amigues de sempre, la Mariona i la Daniela, durant una de les visites a casa seva.

Aleshores, les dues amigues van començar a elaborar més polseres per donar-les com a regal a qui fes un donatiu per a la investigació del càncer infantil. Era el naixement d’un autèntic fenomen social que, tres anys més tard, ha arribat a recaptar un milió d’euros.

La iniciativa no va quedar aquí. Poc després, familiars, amics i altres pacients de la vuitena planta d’oncologia s’hi van sumar. En poc temps es van veure desbordats amb peticions i van haver de fer un vídeo on ensenyaven a fer la polsera i animaven tothom a elaborar-les i distribuir-les. Escoles, residències, associacions de veïns i entitats diverses s’hi van sumar i algunes botigues van començar a distribuir-les també.

550 QUILÒMETRES DE FIL
Des de finals del 2013 fins avui s’han fet més de 274.000 polseres que han arribat a tots els racons de la península. Per elaborar-les, s’han fet servir 550 quilòmetres de fil amb el qual s’han confeccionat 16 milions de nusos de solidaritat.

“Em sento molt feliç per recaptar tants diners que ajudarà a tanta gent”, va expressar la mateixa Candela fa uns dies.

La distribució de les polseres ha reportat un milió d’euros que s’han destinat de manera íntegra a la investigació del càncer infantil. Des del centre mèdic assenyalen que es tracta “d’una xifra extraordinàriament rellevant” tenint en compte que el pressupost de recerca d’oncologia infantil de l’hospital no arriba als dos milions.

La responsable de captació de fons de Sant Joan de Déi, Gloria García, subratlla la “transparència” que hi ha hagut des del primer moment en la venda de les polseres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram