El traspàs de la via era una petició vella del consistori. Foto: Google Maps

El departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat l’expedient de traspàs a l’Ajuntament dels dos trams de la carretera comarcal C-245 que travessa el municipi.

Es tracta d’un primer tram, entre la frontera amb Cornellà i el carrer Laureà Miró, de 760 metres –tot i que la part destinada a la circulació del tramvia continuarà sent del Govern– i d’un segon, des de Laureà Miró fins al límit amb Barcelona, que consta de 1.085 metres i de 416 del ramal d’incorporació a la B-23.

D’aquesta manera, el consistori gestionarà aquest tram de la via per tal de portar-hi a terme “millores de mobilitat sostenible”, un objectiu que s’havia marcat des de feia temps.

L’avinguda Països Catalans, que forma part del tronc central del segon tram, passarà a ser “una porta d’entrada important” al nou sector que planteja el Plau Caufec des del centre del municipi, destaquen fonts municipals. Entre les millores que s’hi volen implementar, hi ha la rehabilitació de la vorera –molt degradada per les arrels dels arbres, asseguren des del consistori– i la construcció d’un partrre lineal continu, el qual ha de permetre “millorar les condicions de l’arbrat”, i evitar així que torni a trencar el paviment.

En un altre projecte, que també està en redacció, està prevista la construcció d’un carril bici segregat de la vorera de vianants. Les obres d’execució d’ambdós projectes estan previstes per a la primavera que ve.

Pel que fa al traspàs dels trams de la C-245, està previst que el consistori accepti formalment la cessió durant la pròxima sessió plenària.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram