Zamora (dreta) amb la resta de regidors de Cultura. Foto: Ajuntament

Esplugues serà una de les seus d’un festival internacional de dansa l’any que ve. Aquest va ser el principal acord al qual van arribar set regidors metropolitans de cultura –entre ells Montserrat Zamora, tercera tinent d’alcalde i regidora de Cultura al consistori– en una reunió celebrada a finals del mes de novembre al Centre Cultural Tecla Sala de l’Hospitalet.

A banda d’Esplugues, a la reunió hi van participar també els responsables de cultura de l’Hospitalet, Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà i Sant Adrià, amb l’objectiu de crear una taula estable de polítiques culturals urbanes en el marc de l’àrea metropolitana.

Els regidors van aprofitar la trobada per assegurar que aquesta serà la primera de moltes iniciatives culturals que, a partir d’ara, compartiran aquests municipis. La reunió es repetirà d’aquí a un o dos mesos a Badalona on, segons van assegurar, abordaran la programació de l’anunciat festival de dansa. A més, tots els regidors van coincidir amb “la necessitat de teixir complicitats en l’àmbit cultural perquè és fonamental en la construcció d’una identitat metropolitana”.

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura de Barcelona, Jaume Collboni, va assenyalar que cal “compartir cultura amb els municipis que delimiten amb Barcelona, amb una base concreta que ofereixi continguts culturals de qualitat als 2,8 milions de persones que viuen a l’Àrea Metropolitana”.

De moment, aquesta iniciativa està en fase embrionària, ja que encara cal definir dates, pressupost i contactar amb els representants del sector de la dansa a l’àrea metropolitana.

L’objectiu dels municipis participants és que, en un futur, vagin augmentant amb altres ciutats metropolitanes. “Per alguna banda havíem de començar. Aquest és el primer pas”, va argumentar Collboni.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram