Desmuntatge d’una de les torres d’alta tensió al barri. Foto: Ajuntament

La línia aèria d’alta tensió que unia Cornellà i Sant Joan Despí ja és història. La línia elèctrica ha quedat soterrada, gràcies a les obres executades per l’Àrea Metropolitana i que han costat 3,6 milios d’euros, finançats íntegrament per l’Ajuntament de Cornellà i el de Sant Joan Despí. L’obra ha consistit en l’excavació de la rasa per soterrar la línia, salvant infraestructures com les vies del tren o del tramvia, sense que això hagi suposat cap afectació en aquests serveis, i el seu cobriment.

Aquesta línia uneix les subestacions elèctriques de Cornellà i Sant Joan Despí i data dels anys 50, és propietat d’Endesa i està constituïda per dos circuits d’alta tensió de 110kV.

La nova variant soterrada passa per la Via Llobregat, entrant a Cornellà pel carrer Priorat, passant per sota de la Carretera de Sant Joan Despí i vies del tramvia, continuant pel carrer Montserrat Roig fins arribar al parc de Destraleta, des d’on es passa a l’altre costat de les vies del tren al carrer Lluís Muntadas i així, finalment, arribar per l’av. de les Flors a Sant Joan Despí.

L’Ajuntament ha explicat que les feines han consistit en l’eliminació del tram de línia aèria, de 1.040 metres de llargada, la supressió de 6.800 metres de cable elèctric i de 1.200 metres de cable de terra, el desmuntatge de 8 torres i 84 aïlladors de l’espai públic. D’aquesta manera s’aconsegueix una infraestructura més segura i efectiva, a més d’eliminar l’impacte visual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram