Manifestants a l’exterior de l’edifici consistorial. Foto: CUP

El Ple de novembre –celebrat el passat dia 16– no va arribar a la part de precs i preguntes. L’alcaldessa, Pilar Díaz, va decidir suspendre la sessió després que alguns membres de la plataforma No al Pla Caufec intervinguessin en la sessió sense tenir torn de paraula. “Això no és la democràcia”, va exclamar diverses ocasions una Díaz visiblement contrariada davant del que estava passant. “Suspenc el Ple, no em queda una altra, ho sento molt”, va dir l’alcaldessa.

La plataforma havia convocat una protesta davant del consistori durant la sessió plenària per demostrar que són “200 i més”. Aquesta afirmació fa referència a les firmes necessàries per poder entrar una proposta ciutadana al Ple, segons estableix el Reglament Orgànic Municipal (ROM). De moment, la plataforma no ho ha aconseguit, tot i que denuncia la “desaparició” de “fulls sencers de signatures entrades a registre”, un extrem que neguen des de l’Ajuntament.

L’accidentat Ple va tenir lloc uns dies més tard de la sessió extraordinària que es va convocar per debatre sobre la revocació dels acords de la Junta de Govern del passat dia 30 de setembre, que donaven via lliure al centre comercial i als pisos projectats als peus de Collserola.

El Ple es va posicionar en contra de revocar els acords que permetien la reactivació del Pla Caufec amb els vots de PSC, CiU i Ciutadans. ERC, ICV, CUP, Canviem i la regidora no adscrita van votar-hi a favor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram