Representants de l’associació amb l’alcalde Antoni Poveda. Foto: Ajuntament

La ciutat va ser la gran protagonista de la novena edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, que organitza cada dos anys el Centre d’Estudis Comarcals. El Teatre Mercè Rodoreda va acollir el dia 11 el lliurament dels guardons, que van reconèixer a l’associació contra la violència de gènere Violeta amb el premi Virgínia Amposta a l’Equitat de Gènere i els Drets Socials.

L’associació va néixer l’any 2005 com a iniciativa d’un grup de dones afectades, directament o indirectament, per la violència masclista. Tal com expliquen elles mateixes, eren dones que provenien d’un Grup d’Ajuda Mútua i van decidir fer alguna cosa per les dones que estan patint, patiran o han passat per qualsevol situació de violència masclista. Aquest premi, per tant, resulta un reconeixement a la seva trajectòria.

A l’acte hi van assistir unes 280 persones vinculades a la cultura, així com representants del món polític local i empresarial de la comarca. L’acte va comptar amb un marcat accent santjoanenc, amb l’amenització de diversos grups artístics de la ciutat. Per altra banda, l’Associació de Pessebristes local va ser finalista del premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular, que va anar a parar al Festival de Teatre al carrer de Viladecans.

El premi Baixllobregatí de l’any va anar a parar a Mònica Usart, meteoròloga molinenca de 8TV, RAC1 i RAC105. Per la seva banda, l’ONG Proactiva Open Arms va rebre el premi a la tasca solidària.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram