Ávila (esquerra) amb el seu company Font. Foto: Twitter (@ignasiavila)

L’esforç d’Ignacio Ávila ha tingut la seva recompensa. El passat dia 16 la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) va fer públic que el ciclista espluguí ha estat triat pel jurat com a millor esportista paralímpic de l’any 2016.

La medalla de plata que Ávila va guanyar juntament amb Joan Font el dia 17 de setembre en la prova de ciclisme en carretera dels Jocs Paralímpics de Rio (la tercera en les cinc participacions que ha tingut) ha estat el resultat més destacat de l’any per a l’espluguí, de 37 anys, que també va arribar a les finals de persecució (on va quedar quart), d’un quilòmetre i de contrarelotge. Ávila, que té una discapacitat a la vista des del seu naixement, ja va guanyar una altra plata fa 16 anys a Sidney, mentre que a Pequín va penjar-se un bronze en la prova de 1.500 metres de la categoria T12.

El ciclista espluguí rebrà aquest reconeixement el pròxim 20 de desembre, en la 20a Festa de l’Esport Català, que organitzen conjuntament la UFEC i el diari SPORT, que se celebrarà al Museu Marítim de Barcelona. En la categoria femenina paralímpica la premiada ha estat la barcelonina Elena Congost.

Altres noms destacats que també seran protagonistes de la festa seran Saúl Craviotto, Mireia Belmonte, Xavi Pascual o el Club Natació Mataró.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram