Integrants dels grups de treball per a l’elaboració del Pressupost Participatiu de l’any passat. Foto: Ajuntament

Els ciutadans i ciutadanes d’Esplugues decidiran un any més –com ja van fer l’any passat– a què es destinen 180.000 euros, que corresponen al 10% dels ingressos propis de la partida d’inversions municipals.

Ho faran a través del Pressupost Participatiu, que compta enguany amb la segona edició. L’any passat ja es va fer i la proposta escollida va ser la creació d’un espai de coworking, que entrarà en funcionament el pròxim setembre.

Durant aquest mes de juliol se celebraran les sessions informatives de la segona edició del procés del Pressupost Participatiu, que tindran lloc dimecres 23, a les 19.00 hores, al Casal de Cultura Robert Brillas, i dijous 24, a la mateixa hora, a l’Edifici Cadí.

La participació es podrà formalitzar de dues maneres, segons expliquen fonts municipals en un comunicat. Una opció és omplir el formulari al qual es pot accedir online o als Punts d’Atenció a la Ciutadania (Central i Can Vidalet); l’altra és formant part dels grups de treball en què s’estudiaran i debatran, amb suport dels tècnics municipals, les propostes que vagin arribant. Des del consistori espluguenc recorden que el primer pressupost participatiu va aconseguir “molt bons resultats”.

Hi van participar un centenar de persones, les quals van formalitzar les seves aportacions mitjançant els grups de treball (es van comptabilitzar 78 participants) o a través dels PAC i dels canals telemàtics. Els ciutadans i ciutadanes que hi van participar van decidir que el paquet d’inversionsdel Pressupost Participatiu es destinaria a la creació d’un espai coworking (un lloc on hi treballen conjuntament persones d empreses diferents i comparteixen local) per a empreses i emprenedors.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram