Una de les armes que tenia el condemnat era un revòlver Colt. Foto: Arxiu

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la pena de cinc anys i tres mesos de presó per a un veí d’Esplugues, Juan Carlos P. L., que tenia a casa seva una col·lecció d’objectes de la Segona Guerra Mundial, entre els quals hi havia una arma de guerra i cinc més sense llicència.

A més d’aquest arsenal, el condemnat conservava també la munició corresponent en perfecte estat.

Amb aquesta sentència, el TS confirma la que ja va emetre l’Audiència Provincial per un delicte de dipòsit d’armes de guerra i armes de foc. I és que el condemnat també tenia objectes de la guerra civil espanyola i els emmagatzemava en una habitació tancada amb clau.

El tribunal ha considerat que Juan Carlos P. L. era coneixedor de la necessitat de tenir llicència per a les armes que ostentava i sabia que el fet de tenir armes de guerra era il·legal.

El condemnat va decidir recórrer al Tribunal Suprem després de conèixer la primera sentència de l’Audiència perquè considerava que la seva conducta no suposava cap perillositat, ja que, segons va dir, es limitava a col·leccionar armes. A més, va al·legar que no podia aconseguir una llicència de col·leccionista.

El TS, per la seva banda, ha rebutjat el recurs i ha confirmat la condemna de cinc anys i tres mesos destacant que “no està permès posseir armes de guerra al domicili” i que la seva perillositat és “rellevant”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram