Sant Just acull des de fa un temps el primer laboratori privat de xinxes de l’Estat espanyol, el CimexLAB. Es tracta d’un centre de la companyia Anticimex, la qual està especialitzada en control de plagues i en la higiene ambiental.

Les xinxes són la plaga que més ha crescut els darrers cinc anys, un 95% segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses de Control de Plagues (ANECPLA). Les xinxes presenten una problemàtica social per la seva complexitat biològica. Amb l’augment del turisme i el trànsit de mercaderies, l’espècie ha augmentat el seu nivell de resistència als insecticides.

Tot i que no és una espècie transmissora de malalties, sí que provoca vermellors, molèsties i reaccions al·lèrgiques. Les xinxes s’alimenten de la sang que extreuen de les seves picades.

Segons ha explicat l’empresa, investigaran en profunditat els trets biològics i el comportament d’aquests insectes en les diverses fases de creixement. És a dir, des dels ous, les nimfes i després, quan són adults.

L’objectiu és oferir serveis eficaços, segurs i respectuosos amb el medi ambient. La companyia treballarà per desenvolupar mètodes de control de plaga amb la mínima intervenció de productes de síntesi química, mitjançant un personal professional altament qualificat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram