A principis d’octubre la fins aleshores portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s), Laura Benito, que també va ser candidata a les darreres eleccions locals, va anunciar que deixava el partit. Benito seguirà al consistori com a regidora no adscrita i Julio Roldán, l’altre regidor de C’s al Ple, la substituirà com a nou portaveu del grup. C’s va ser la segona força més votada, després del PSC, a les darreres eleccions.

Segons Benito, la seva marxa ha estat deguda a “greus desacords per la transparència” del partit i al “desgast personal” que ha patit en els darrers mesos. Benito explica que la “situació es remunta al juliol, quan es van celebrar les primàries per a la llista al Congrés estatal per Barcelona”. La seva germana, Francesca Benito, una de les figures més importants del partit a Catalunya, s’hi va presentar, però segons la regidora espluguina, aquest procés no va ser just. Un fet que va ser el detonant perquè Francesca Benito, aleshores Subsecretària d’Organització de Catalunya, membre de l’Executiva nacional i coordinadora al Baix Llobregat de la formació d’Albert Rivera, decidís trencar d’arrel amb C’s.

Davant d’això, la regidora Laura Benito, ha decidit també abandonar la formació, denunciant la seva “falta de democràcia interna, l’autoritarisme i la poca transparència”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram