El conjunt de la comarca s’ha bolcat amb els refugiats de Síria i d’altres països de la zona. Molts ajuntaments han expressat el seu suport a l’acollida de persones desplaçades i s’han adherit a la campanya de la Plataforma Aturem el Genocidi al Mar Mediterrani. Així, els consistoris de la comarca s’han sumat com a ciutats refugi i durant les últimes setmanes han estat escenari de nombroses concentracions solidàries amb la causa.

A Esplugues, per exemple, s’ha aprovat un pla d’accions dotat amb 20.000 euros i que es podrà aplicar segons les necessitats i que inclou, entre altres, la creació d’un registre de famílies que s’ofereixen a acollir els desplaçats sirians.

Al municipi veí de Sant Joan Despí es preveu crear una Taula de Suport als Refugiats que integri a les entitats i organitzacions locals, la Taula de Coordinació de Serveis Social i la Comissió de Solidaritat, amb l’objectiu de dur a terme una tasca estable i permanent en aquesta matèria.

A Sant Just, per la seva banda, tots els grups municipals estan treballant en la redacció d’una moció conjunta que condemni el conflicte i a favor de donar ajuts a les persones desplaçades que fugen dels conflictes bèl·lics.

Tanmateix, des del PSC es va anunciar fa uns dies que tots els municipis de la comarca on governa “col·laboraran amb la xarxa de ciutats-refugi”, tal com va assegurar el primer secretari comarcal de la formació i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram