Acte d’investidura de Perpinyà. Foto: Ajuntament

Josep Perpinyà, batlle socialista des del 2004, va ser investit alcalde dissabte després de revalidar la seva representació al Ple amb sis regidors –31,60% dels vots–. L’acte d’investidura es va celebrar a l’Ateneu i hi van assistir més de dues-centes persones. Perpinyà va aconseguir el suport de dotze dels disset regidors, amb els vots a favor dels tres partits que formen el nou govern i els del Partit Popular.

El cap de files del PP, Enric Salvadores, explica a Línia Tres que va votar la investidura de Perpinyà per “un principi de coherència”, ja que com la seva formació demana que governi la llista més votada –i posa com a exemple Castelldefels i Badalona–, estar en contra de la investidura de Perpinyà aniria “en detriment del criteri del meu partit”. “Si el meu vot hagués estat clau, hauria consultat amb el partit”, aclareix Salvadores.

Els socialistes santjustencs tornaran a confiar amb la fórmula tripartit, juntament amb Movem –on s’inscriu ICV-EUiA– i ERC, la coalició que s’ha repetit a Sant Just des de fa trenta anys. Segons les formacions que han reeditat el pacte, “s’impulsarà un govern de coalició com a fórmula positiva i enriquidora per al govern del poble”, en el qual “l’acció municipal posarà l’accent en les polítiques socials, d’ocupació, d’educació i de cohesió”.

Les tres forces sumen un total d’onze regidors, dos més que a l’anterior mandat, ja que els republicans han aconseguit dos representants més –han passat d’un a tres–. Movem, per la seva banda, ha conservat els dos representants que ja tenia.

El principal partit de l’oposició, CiU, va quedar en segona posició amb el 18,60% dels vots i quatre regidors –en perd un respecte 2011–. La resta de partits amb representació, Ciutadans i Partit Popular, van assolir un regidor cadascun –el PP n’ha perdut un i C’s s’estrena al Ple–.

A l’altra cara de la moneda hi ha Via Democràtica, que va ser l’única força que es va presentar a les eleccions del 24 de maig i no va assolir cap regidor.

Una de les curiositats que emana del resultat de les eleccions municipals d’enguany és que més de la meitat dels regidors i regidores de Sant Just ho són per primera vegada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram