Xavi i la seva dona, durant la inauguració. Foto: HSJD

L’esperat Hospital de Dia de Sant Joan de Déu va obrir les seves portes el passat 2 de juny per celebrar la seva inauguració.

La construcció del nou equipament, que proporciona serveis pediàtrics al conjunt de l’estat, ha estat possible gràcies al milió d’euros que han aportat un miler d’entitats, particulars i empreses.

En el seu finançament també van participar tres mil farmàcies de Catalunya, les quals van posar en marxa una campanya amb la qual venien caixes de caramels a canvi de donatius per a la causa. A més, el jugador de futbol Xavi Hernàndez i la seva dona van col·laborar també activament amb el finançament de la nova zona mèdica.

El nou Hospital de Dia de Sant Joan de Déu és un centre de referència a tot l’estat espanyol en l’àmbit del tractament d’un gran nombre de malalties que afecten els nens i nenes. Per aquest motiu, les instal·lacions s’havien fet petites i calia fer una remodelació com la que s’ha dut a terme per poder-hi encabir tota la demanda.

SENSE NECESSITAT D’INGRÉS
El nou centre, que es va començar a construir el febrer de l’any passat, simula un bosc amb arbres i espais verds, i ara els pacients pediàtrics podran rebre el tractament oncològic de manera ambulatòria, sense la necessitat de ser ingressats. En el renovat espai els nens i nenes malalts seguiran rebent el tractament de quimioteràpia, com sempre, però, a més, a partir d’ara, es tractaran altres malalties, com la diabetis.

L’Hospital de Dia té una superfície de mil metres quadrats, el doble que abans, i té trenta-dos llits. A més, hi ha dues sales amb material d’última generació on els professionals podran fer petites intervencions sense haver de traslladar el nen al quiròfan.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram