Pilar Díaz

Díaz, durant una entrevista amb Línia a l’Ajuntament. Foto: Joana Chichelnitzky

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, serà nomenada avui com la nova delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat la mateixa política Espluguina. “Començo una nova etapa amb il·lusió, tinc moltes ganes de servir a Catalunya amb la mateixa vocació i energia com ho he fet a Esplugues els darrers 18 anys”, ha expressat l’alcaldessa a les xarxes. Díaz, d’aquesta manera, abandonarà l’alcaldia de la ciutat, càrrec en el qual porta des de l’any 2006.

Està previst que el Consell Executiu d’avui dimarts doni el vistiplau a aquest nomenament, que se sumaria al d’altres alcaldes i alcaldesses metropolitans que passen a formar part de l’estructura del Govern de Salvador Illa a la Generalitat, com és el cas d’Eduard Rivas, batlle d’Esparreguera i nou cap de gabinet del president; Núria Marín, exalcaldessa de l’Hospitalet i que serà nomenada avui també delegada del Govern a Madrid, o Francesc J. Belver, escuder de Marín a la segona ciutat de Catalunya i nou director general d’Administració Local.

Segons el citat mitjà, Díaz abandonarà el càrrec a Esplugues els pròxims dies i s’escollirà nou alcalde, que, si no hi ha cap sorpresa sonada, serà Eduard Sanz, actual mà dreta de l’alcaldessa i home fort del PSC a la ciutat. De moment, des del partit es limiten a celebrar el nomenament de Díaz. “Un reconeixement molt merescut a la seva destacada trajectòria i lideratge”, assenyalen des del PSC espluguí. Per la seva banda, fonts municipals reconeixen que encara no hi ha cap data per al Ple extraordinari de renúncia i elecció del nou batlle.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram