Levante Las Planas

Una imatge de l’Estadi Municipal de les Planes. Foto cedida

La marxa del FC Levante Las Planas cap a Badalona, amb el canvi de nom -FC Levante Badalona-, d’escut, de xarxes socials i de samarreta conseqüents, portarà cua moltes setmanes. Si bé l’Ajuntament de Sant Joan Despí va fer un dur comunicat el mateix dia que el club confirmava la seva mudança a Badalona, ara acaba de fer públic que ha rescindit el contracte amb el Levante per gestionar el Municipal de les Planes. Això significa que aquest històric club de les Planes es queda sense instal·lacions per als seus equips de la pedrera i formació.

Tal com ja van expressar en el seu moment, l’Ajuntament de Sant Joan Despí lamenta que la marxa del club cap a Badalona comporta un canvi dels símbols del club, cosa que “mostra un desarrelament a la ciutat i al barri” de les Planes. En aquest sentit, el consistori també denuncia que el procés de mudança del Levante cap al Barcelonès Nord ha estat marcat “per la manca d’informació i transparència” i que, en marxar, l’entitat esportiva “trenca el seu vincle amb el municipi”. Per tot plegat, l’Ajuntament argumenta que s’ha vist obligat a prendre aquesta decisió.

El Levante rumia la seva resposta

Fonts del Levante, per la seva banda, expressen a Línia Tres el seu malestar amb aquest anunci municipal i avisen que estan pendents dels seus advocats per rumiar la resposta al desafiament de l’Ajuntament. De fet, aquesta tarda hi ha una reunió dels socis per debatre la qüestió. Des del club alerten que hi ha més de mig miler de famílies dels jugadors i les jugadores pendents d’una decisió que comporta que la quarantena d’equips masculins i femenins del club es quedin sense unes instal·lacions per fer esport.

Tanmateix, des del consistori proposen que, per tal d’assegurar la pràctica esportiva al camp de futbol de les Planes la pròxima temporada, a partir d’ara i “provisionalment”, sigui el FC Sant Joan Despí-San Pancracio, del Centre, qui faci servir el camp, “amb una oferta de futbol formatiu i de competició en diferents edats”, confirmen des de l’Ajuntament, que conviden als jugadors i jugadores del Levante a passar a jugar al nou club que gestionarà el Municipal.

Al seu torn, des del San Pancracio envien un missatge de tranquil·litat a les famílies del Levante i corroboren que tots els seus futbolistes que vulguin continuar jugant al Municipal de les Planes ho podran fer en aquest club. L’entitat, amb tot, reconeix que és una “gran responsabilitat”, però que hi treballen perquè hi hagi un club de futbol a les Planes. “Serà un treball en equip, de tots i totes”, assenyalen des del San Pancracio, que també continuarà treballant al Municipal del Centre, on tradicionalment han jugat i entrenat els seus conjunts.

La cosa anirà per a llarg

Sigui com sigui, el tema s’ha enverinat i, a l’espera que el Levante rumiï la seva resposta, tal com ha avisat que farà,  sembla que el serial anirà per a llarg. Queden, entre altres, incògnites com ara el milió d’euros que el Consejo Superior de Deportes acaba d’invertir per a la millora del Municipal de les Planes, per tal d’ajustar-se a les peticions del Levante, i com pot derivar tot plegat en un futur.

Des del club reiteren que la mudança a Badalona del primer equip femení -el club ja va dir que les seves categories inferiors es quedarien a les Planes- té a veure amb la voluntat de trobar unes instal·lacions millors. De moment, l’Ajuntament de Badalona, presidit per Xavier García Albiol (PP), ja ha promès col·locar gespa natural al Municipal de Badalona, la nova casa del FC Levante. No obstant això, la marxa del club ha estat rebuda amb tristesa pel veïnat, que en l’última temporada havia animat molt al seu equip de Primera Divisió per ajudar-les a mantenir la categoria.

El barri obrer que no vol perdre el seu equip de futbol femení de Primera
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram