Esplugues-Escola

Exterior d’una escola concertada d’Esplugues. Foto: Escola Isabel de Villena

La Fundació Bofill ha actualitzat el mapa de la segregació escolar, que elabora amb dades del Síndic de Greuges, i ha detectat que Sant Joan Despí i Esplugues són alguns dels municipis amb més segregació escolar a l’educació primària i secundària, respectivament.

D’acord amb el nou mapa, elaborat a partir de l’índex de dissimilitud que calcula el nivell de segregació d’orígens, econòmica i social dels alumnes, més del 40% dels alumnes estrangers que cursen primària haurien de canviar de centre perquè totes les escoles tinguessin la mateixa composició social.

Segons la Fundació Bofill, les causes de la segregació escolar són “les complexes realitats socials”, i demana una intervenció política per tractar de millorar aquestes realitats.

Tot i el Pacte contra la Segregació Escolar acordat l’any 2019, que segons la Fundació va suposar un avenç “molt important” en la lluita contra la segregació escolar, des d’aquesta es recorda que “el problema és molt gran i que cal encara molta decisió i mesures contundents per fer-hi front”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram