Protesta ecologista vall

Capçalera de la protesta, que va acabar davant l’Ajuntament. Foto: Línia Tres

“Ara o mai, salvem la vall”. Amb aquest lema i davant la pròxima aprovació del pla urbanístic del sector de la Bonaigua, que impulsa la construcció de 160 habitatges al voltant de la riera de Sant Just, la Plataforma Cívica en Defensa de la Vall va organitzar el 26 de maig una manifestació que va aplegar més de 200 persones.

Segons la plataforma veïnal el projecte “amenaça de malmetre l’entorn natural de la riera i anul·lar la seva funció de connector ecològic”.

Pressió urbana

“Defensem la biodiversitat en plena emergència climàtica i ens oposem al creixement desmesurat amb la promoció d’habitatges de luxe, que provoca l’expulsió dels habitants del municipi”, manifestava durant la protesta el professor emèrit d’Ecologia de la Universitat de Barcelona i veí de Sant Just, Narcís Prat, que recordava com la pressió veïnal va aconseguir la declaració del Parc Natural de Collserola, l’any 2010, fet decisiu per aturar la construcció de 1.300 habitatges en aquesta zona de l’actual espai natural, dins del terme municipal de Sant Just.

Per la seva banda, l’alcalde Joan Basagañas argumenta que l’actual pla ha reduït un 30% l’edificabilitat prevista inicialment i no contempla edificar a l’espai de la Bòbila, als límits del Parc. El nou projecte també vol “recuperar l’antiga riera amb un parc fluvial”, afegeix Basagañas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram