Els carrers de la ciutat acolliran la cercavila de cavalls. Foto: Ajuntament

Sant Joan Despí tornarà a ser la capital catalana dels Tres Tombs els pròxims dies 8, 9 i 10 de maig en el marc de la divuitena edició de la Trobada Nacional dels Tres Tombs. D’aquesta manera, la ciutat clourà els actes festius a tot el territori català al voltant d’aquesta tradicional celebració.

El consistori calcula que la trobada de Sant Joan, que està organitzada per la Colla de Geganters de Sant Joan Despí i la Federació Catalana dels Tres Tombs, amb la col·laboració de l’Ajuntament, hi participaran un centenar de carruatges i quatre-cents cavalls.

Durant tres dies, doncs, se celebrarà un conjunt d’activitats entorn dels Tres Tombs. Els dies 8, 9 i 10 de maig s’instal·larà un mercat de pagès al passeig del Canal. Un altre acte programat és la presentació de l’escultura commemorativa de la trobada, el 9 de maig. Aquesta s’ubicarà a la rambla de Josep Maria Jujol i té forma de poma, amb motiu del passat agrícola del municipi, quan es conreava la carabruta, una varietat d’aquesta fruita. El mateix dia a la tarda es farà la primera cercavila de cavalls i un espectacle eqüestre a la plaça del Mercat.

El dia 10 se celebrarà l’acte central, quan es farà la gran cercavila i diverses activitats entorn d’aquest àmbit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram