Placa record Yaiza

El pare de la Yaiza durant un homenatge el 2022 a Sant Boi. Foto: Ajuntament de Sant Boi

El pare de la Yaiza, la nena de 4 anys assassinada per la seva mare el maig del 2021 a Sant Joan Despí, ha compartit una carta amb els mitjans de comunicació, adreçada a la seva filla, en la qual valora la sentència a presó permanent revisable contra la mare, que s’ha conegut aquest matí. “S’ha fet justícia, tot i que la justícia mai ens tornarà la Yaiza”, ha assegurat el Sergio, el pare de la criatura.

A la missiva el pare de la nena també agraeix al jutge i al jurat per acudir “dia a dia a escoltar una història de pura maldat”, la qual, assegura, “ha deixat trencada a tota una família: avis, tiets, cosins, amics, professores”. En aquest sentit, també ha agraït el testimoni de l’àvia materna, la Conchi, que va reconèixer durant el judici que la seva filla, l’acusada, és “manipuladora, narcisista i egocèntrica”. “Sé que la teva vida també es va trencar aquell dia i t’agraeixo moltíssim que hagis defensat la memòria de la teva neta”, li dedica el Sergio.

Al text, el Sergio confessa que les últimes setmanes, amb el judici a l’Audiència de Barcelona, “han estat molt dures” i que ha deixat “una mica de banda” la promesa de tirar endavant que va fer a la seva filla al cementiri. “Ho tornaré a intentar, t’ho prometo. Espero que a partir d’avui sigui una mica menys difícil, quan ja sabem la decisió del jutge”, afegeix. “Durant molt de temps vaig seguir somiant que un dia obriria els ulls i et tornaria a veure com si tot plegat hagués estat un malson”, prossegueix el pare, que recorda que la nena aviat hagués fet els vuit anys. “Aviat farà tant de temps que no et veig com els anys que vaig poder gaudir al teu costat. Quina pena que fossin tan pocs, Yaiza”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram